סלקלוע

הפתרון האולטימטיבי לבעיית השקיות…
אחרי שסרגתי כמה דברים מחוטי שקיות, גיליתי שהכל טוב ויפה, אבל ערימת השקיות נשארה ערמומית וגבוהה כמעט כשהיתה, היות והסריגה לא דורשת הרבה חומר, וקצב העבודה שלי מאוד מאוד איטי, והמשכתי לחפש טכניקות יעילות יותר להוריד את מפלס השקיות.
הסל הזה נולד מביקור אצל בת דודה מוכשרת ויצירתית, שקלעה סל דומה, אני קצת שיכללתי את השיטה שלה וזה מה שיצא.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

הסל עשוי מצמה ארוכה (אני מניחה שמדובר ב-20 מ` לפחות). בת דודה שלי קשרה את הצמה בספירלה, ואני שיכללתי קצת את השיטה, והשתמשתי בטכניקת תפירה שמשמשת לקליעת סלים מלולבים. אלו סלים שקולעים בארצות צפון אפריקה (אני מכירה את הגרסה המיצרית והמרוקאית שלהם).

את אופן הקליעה של הסלים האלו ראיתי אצל מיכל רז, הם עשויים צמה, שנקלעת מעלים של לולבים, ונתפרת בספירלה. התפירה היא כזו שלא רואים את החוט, והסל נראה כמשטח אחיד.

סל לולבים
סל לולבים ממצרים מאוסף ה-British Museum

כך נראית התחתית של הסל במהלך התפירה –

OLYMPUS DIGITAL CAMERAושלב מתקדם יותר של הקליעה –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
הסיבה בגללה הפתרון הזה כל כך מעולה היא שאופן הקליעה הזה צורך כמות אדירה של שקיות, כל ערימה שאני מצליחה לאגור/לאסוף/לשנורר מחברים, הופכת תוך זמן קצר לחתיכת צמה. זו גם הסיבה בגללה לקח לי כל כך הרבה זמן לסיים את הסל הזה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשומות נוספות שעשויות לעניין אותך
World embroidery day 2021 Jerusalem
יום הרקמה הבינלאומי בתחנת הקריאה

אחרי שנים של דיבורים על אירוע סריגה בתחנת הקריאה, אסתר ואני מצאנו את עצמנו מארגנות דווקא מפגש לכבוד יום הרקמה הבינלאומי. לכבוד האירוע קיימנו סדנא של רקמה על ניירות מספרים שהגיעו לספרית הרחוב, ויועדו להמשיך את דרכם לפח מיחזור הנייר

קייטנת קורונה – סל אחרון

(אין צורך לפשפש בזיכרון או בבלוג, כדי לחפש את הסלים הקודמים של קייטנת הקורונה, כי עדיין לא כתבתי עליהם…)   אחד הדברים הטובים שקרו לי

נעים מאוד, אני ארבל, אמנית, אמא בחינוך ביתי לג’ינג’י מהמם, מחבקת עצים (גם אם לא ממש בפועל, מחבקת רעיונית…) ואני אוהבת זבל (We love you, Arbel). אני אוהבת בעיקר להפוך את הזבל לזהב, או לפחות להשתמש בו כחומר הגלם העיקרי שלי ביצירה.

אני יוצרת ומלמדת אחרות ואחרים ליצור תוך שימוש בחומרי פסולת וטכניקות מסורתיות של מלאכות יד.

מנחה סדנאות בהן אני מלמדת קליעת סלים, סריגה, אריגה ועוד מגוון טכניקות, שמאפשרות לתת חיים חדשים לחומרים וחפצים שאין בהם כבר צורך.

רוצה לקבל ממני מיילים?
את או אתה?

רוב האתר שלי כתוב בלשון נקבה, אם יש לך העדפות אחרות – יש איפשהו פה משמאל כפתור שיאפשר לך לשנות זאת.
(לצערי התוסף הגאוני והחשוב של עבריתה פותח אחרי שכבר כתבתי פה הרבה, אז לא כל הטקסט שלי ניתן לשינוי.)

מה תוכל.י לקרוא פה?
רשומות אחרונות