קייטנת קורונה – סל אחרון

(אין צורך לפשפש בזיכרון או בבלוג, כדי לחפש את הסלים הקודמים של קייטנת הקורונה, כי עדיין לא כתבתי עליהם…)

 

אחד הדברים הטובים שקרו לי בתקופת הקורונה הזאת, היא שבילינו חלק ניכר ממנה אצל ההורים שלי, עם חדר תפירה (של אמא שלי) מלא חוטים ובדים, חצר, מושב וערבה מלאים כל טוב של חומרי גלם (הערבה היתה מלאה גם בנוף עוצר נשימה, פריחה מרהיבה, גבים מלאים שהרחיבו את הנפש), ובעיקר – פרטנרים מושלמים ליצירה (אמא שלי ואחשלי). כך שכל הקורונה הזו היתה קייטנה אחת מתמשכת (ואני מקווה להצליח מתישהו להראות ולספר על כל הדברים היפים שיצאו ממנה)…

בין השאר קלעתי כמה סלים, אחרי הרבה זמן שלא קלעתי, ושזרתי לראשונה מיתר (מסיבים של דרצנה).

אחרי כמה שבועות במושב חזרנו הביתה, ל-500 מ’ האורבניים שלנו, יהל ואני החלטנו לממש את התכנית (שלי, בעיקר…) להכין שרפרף מבקבוקי פלסטיק ועיסת נייר. יהל וגיל חירפו נפשם, יצאו בעוז, חמושים במסיכות, אל כלוב המיחזור הקרוב, וליקטו שם תשעה בקבוקים.

Upcycling plastic bottles labels

התחלתי לקלף את התוויות מהבקבוקים, ופתאום צץ לי הרעיון לנסות לשזור מהן מיתר. הניסוי הוכתר בהצלחה יתרה, ותוך ממש מעט זמן הנחתי על השולחן פקעת של “חוט הפועל קטמון” (כך בני הבית כינו אותו מיד. כל אחד והאסוציאציות המיידיות שלו…). החוט נזרק לאיזה סל על שולחן העבודה וחיכה להשראה…

upcycled plastic bottles labels cord מיתר שזור מתוויות בקבוקי שתיה

תוך פחות משבוע נמצאה ההשראה!
עוד לפני שמצאתי אותה נרשמתי לקורס קליעת סלי צמות אינטרנטי של בועז שילה המהולל (הוא פשוט מורה בחסד! וגם איש מקסים). זו טכניקה שלמרות שאני לא יודעת בדיוק איך קולעים בה, פיתחתי בהשראתה את סלי השקיות שלי (כאן גם כתבתי באירוך על הסל הראשון ועל האחרון) והחלטתי שהגיע זמן שאלמד את המקור כמו שצריך.
הקורס הזה הוא חלק ממיזם “זרעים ברוח” של ‘אבני דרך’, ומי שממש מתעניינת בקליעה (או במלאכות מסורתיות אחרות) ורוצה ללמוד, בדיוק השבוע נפתח מחזור נוסף של קורסים (ניסיתי לפרסם את הרשומה הזו כבר לפני כמה ימים, לפני שכל הקורסים התחילו, לא הלך לי… כדאי לבדוק – חלק מהקורסים עוד לא התחילו, ואולי אפשר להצטרף לאלו שכן ולהשלים את השיעור הראשון, שמן הסתם הוקלט).

צמות מעלי דקל

אז איפה ההשראה לשימוש בחוט-הפועל-קטמון שלי? מצאתי אותה בערימת עלי ושינגטוניה שנשארה לי אחרי התרגול בשיעור הראשון – תהיתי מה לעשות עם העלים שנשארו, והחלטתי לקלוע מהם סל מרובע (בטכניקה פשוטה שאני משתמשת בה בדרך כלל כדי לקלוע מעיתונים וניירות אחרים. למשל הסל הזה).

אחרי שקולעים את מעויין הבסיס של הסל הזה, ולפני שמתחילים ליצור את הדפנות, אפשר לקבע את התחתית בעזרת חוט (אפשר להשאיר את החוט, ולהפוך אותו לאלמנט קישוטי לסל הסופי, או לפרום אותו כשהסל גמור.) החוט-הפועל-קטמון שלי נבחר מיד לתפקיד. אם היו לי עוד תוויות והייתי יכולה לשזור חוט אורך יותר, שיקיף את הסל פעמיים ויהיה יותר דומיננטי, הייתי ממש מרוצה, אבל גם כמו שהם הסל והחוט משמחים את ליבי…

ברוח הזמן הסל קיבל מיד תפקיד – העמדתי אותו על השיש במקלחת, מילאתי אותו במגבות קטנות, ועכשיו בכל פעם שאנחנו חוזרים הביתה, מכוסים בקורונות קטנות מכף רגל עד ראש, אנחנו יכולים, אם אנחנו זוכרים, להשתמש במגבת “חד-פעמית” אחרי שטיפת הידיים, כדי שאם איזו קורונה זעירה נשארה לנו בין הזרת לקמיצה, היא תגיע ישר למכונת הכביסה. אין לי מושג עד כמה זה יעיל, אבל זה יפה, ואמא שלי לימדה אותי שזה מה שחשוב!


ברשומה על הסל-דפי-זהב אפשר למצוא קישור להסבר מצולם של טכניקת הקליעה של הסל, בהסבר ההוא הם סגרו את הסל בדרך שונה מהדרך שבה אני השתמשתי בסל הזה (שם הסגירה היא בצורת זיגזג, והפעם בחרתי בסגירה ישרה). חיפשתי ביוטיוב סרטונים שמדגימים את הסגירה הישרה, ובקושי מצאתי. “מה הבעיה, פשוט תצלמי סרט שמסביר את מה שאת רוצה” – כך יהל דירבן אותי להפסיק לצפות בעוד ועוד סרטונים (הוא בעיקר רצה שאפנה כבר את המחשב כדי שיוכל לשחק במיינקראפט…).

אז לא. לא צילמתי, ולא מצאתי משהו ממש מושלם, אבל מצאתי כמה סרטים מעניינים:

סרטון ראשון – ממש ארוך, אין צורך לראות את כולו, אפשר לראות קצת בהתחלה עד שמבינים את הקטע ואז לקפוץ לדקה 5:00 בערך, שם היא מחליפה כיוון.
זה סרט שלם שמתעד סגירה של סל מההתחלה עד הסוף, בלי עריכה ובלי הסברים.
(ככה בדיוק אני סוגרת)

סרטון שני – מצולם טוב יותר וגם מוסבר, היא סוגרת בסדר קצת אחר (תוך כדי הקליעה של השורה האחרונה). הסרט פה מתחיל בנקודה בה היא מתחילה לסגור את העריסה, אבל אני ממליצה בחום לצפות בכולו (לחובבות הז’אנר…).

סרטון שלישי – הוא סוגר כמוני, וכמו הקולעת שבסרטון הראשון, וקשה קצת להבין את טכניקת הסגירה מהסרט, אבל יש לו איזו טכניקה ממש מעניינת “לנעול” את הרצועות, כדי לקבע אותן ולהשאיר את הקליעה מתוחה, תוך כדי עבודה, אז כדאי לצפות.

וסרטון אחרון – הסבר די ברור לקליעת הסל עצמו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

2 תגובות

    1. תודה :-)
      אני ממש אוהבת את טכניקת הקליעה הזו כי היא די פשוטה, חומרי הגלם שלה מגוונים וזמינים, ולא דורשים הכנה ארוכה ומסובכת.

      (ועכשיו, במקום ללכת לישון, כמו שתכננתי, אני אלך לנסות להבין מה בהגדרות של האתר שלי השתנה, שבגללו אני לא מקבלת התראות עם תגובות, ומגלה אותן במקרה…)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשומות נוספות שעשויות לעניין אותך
הבובות של פ.

כשהייתי ילדה ציירתי מאוד יפה. בשעורי אמנות הייתי מקבלת תמיד ציון 9+ (המורה שלי לאמנות טענה שחוץ מאלוהים אף אחד לא מושלם מספיק כדי לקבל

סלקלוע

הפתרון האולטימטיבי לבעיית השקיות… אחרי שסרגתי כמה דברים מחוטי שקיות, גיליתי שהכל טוב ויפה, אבל ערימת השקיות נשארה ערמומית וגבוהה כמעט כשהיתה, היות והסריגה לא

World embroidery day 2021 Jerusalem
יום הרקמה הבינלאומי בתחנת הקריאה

אחרי שנים של דיבורים על אירוע סריגה בתחנת הקריאה, אסתר ואני מצאנו את עצמנו מארגנות דווקא מפגש לכבוד יום הרקמה הבינלאומי. לכבוד האירוע קיימנו סדנא של רקמה על ניירות מספרים שהגיעו לספרית הרחוב, ויועדו להמשיך את דרכם לפח מיחזור הנייר

נעים מאוד, אני ארבל, אמנית, אמא בחינוך ביתי לג’ינג’י מהמם, מחבקת עצים (גם אם לא ממש בפועל, מחבקת רעיונית…) ואני אוהבת זבל (We love you, Arbel). אני אוהבת בעיקר להפוך את הזבל לזהב, או לפחות להשתמש בו כחומר הגלם העיקרי שלי ביצירה.

אני יוצרת ומלמדת אחרות ואחרים ליצור תוך שימוש בחומרי פסולת וטכניקות מסורתיות של מלאכות יד.

מנחה סדנאות בהן אני מלמדת קליעת סלים, סריגה, אריגה ועוד מגוון טכניקות, שמאפשרות לתת חיים חדשים לחומרים וחפצים שאין בהם כבר צורך.

רוצה לקבל ממני מיילים?
את או אתה?

רוב האתר שלי כתוב בלשון נקבה, אם יש לך העדפות אחרות – יש איפשהו פה משמאל כפתור שיאפשר לך לשנות זאת.
(לצערי התוסף הגאוני והחשוב של עבריתה פותח אחרי שכבר כתבתי פה הרבה, אז לא כל הטקסט שלי ניתן לשינוי.)

מה תוכל.י לקרוא פה?
רשומות אחרונות